Vi utvider lokalene med en hel etasje

Nå begynner vår kreative hub å ta form!

31. juli 2022

HATCH - vår kreative hub

CATCH utvider med en hel etasje i Alfredkvartalet i sentrum av Hønefoss, og inviterer studentmiljøet, lokalt næringsliv og andre kreative til å ta del i det som skal bli et samlingspunkt for alle som jobber med design, kode, markedsføring, kommunikasjon og innholdsproduksjon.

Idéen om å etablere en kreativ hub kom som følge av vekst og et naturlig behov for mer plass, og et ønske om å knytte enda tettere bånd med studentmiljøet, næringslivet og andre kreative i vår bransje.

– Vi har for tiden mange spennende prosjekter på blokka, og etter 17 år var tiden nå inne for å satse skikkelig, forteller byråleder Heidi Fauske. To nyansettelser den siste tiden med oppstart nå i august og i januar vitner om flere og større oppdrag. Byrået teller nå 13 ansatte.

 

HATCH - et kreativt, faglig samlingspunkt

Drømmen er å skape et faglig samlingspunkt i Hønefoss for kompetente, kreative folk fra samme bransje som oss. Prosjektet kalles for «HATCH» – en kreativ hub der de kreative løsningene klekkes i et kompetent fellesskap.

– Vår erfaring at det finnes mange frittstående kreatører, videografer, filmmakere, designere og markedsførere i regionen vår, og mange av disse sitter ofte alene på sitt fagfelt eller også inhouse hos større lokale bedrifter. Mange jobber også freelance og savner et større fagmiljø rundt seg.

Hos HATCH vil de få faglig påfyll og inspirasjon, samarbeidspartnere på tvers av fagfelt, tilgang til hverandres nettverk og mulighet for å vokse på en trygg, faglig inspirerende og lønnsom måte, forteller digitalleder Thomas Foss.

HATCH skal tiltrekke seg de dyktigste kreative folka, det lokale næringslivet og ikke minst studiemiljøet i regionen vår.  Resultatet av en slik satsning er at Hønefoss og Ringeriksregionen blir kjent for sitt design- og kommunikasjonsmiljø.

– Vi mener at Ringeriksregionen trenger et slikt knutepunkt, en kreativ hub, som legger til rette for faglig og lønnsom vekst. Ringvirkningene vil både på kort og lang sikt være positive, både for regionens omdømme som et sted der den kreative kompetansen blomstrer - og også i form av økonomiske resultater. Flere kreatører vil kunne lykkes med sin satsning og vokse videre, flere studenter vil kunne få sin første arbeidsplass i distriktet og næringslivet har mer å tilby sine kommunikasjonsmedarbeidere, avslutter Foss.

 

Lagt opp til allsidig og fleksibel bruk

Lokalene er utformet av interiørarkitekt Ine Elisabeth Bangås fra Intark, som du kan lese mer om på intark.no. HATCH vil romme alt fra frittstående arbeidspulter til et stort seminarrom med atrium til bruk for kurs, foredrag, frokostmøter og kreative workshops. Det blir også kreative soner og samlingspunkt, både i form av egne grupperom, kantineløsning og sofakrok, i tillegg til fotostudio.

Målet er å komme i hus innen året er omme, og CATCH gleder seg stort til å åpne dørene fra 2023.

 

 

Andre artikler