Offisiell åpning av HATCH

Vår kreative hub HATCH er endelig åpnet!

21. februar 2023

HATCH - vår kreative hub

Det var god stemning og pølser på menyen da vi endelig kunne invitere kunder og samarbeidspartnere til offisiell åpning av vår kreative hub, HATCH.

Etter intensiv jobbing, tenking og skruing var det endelig duket for offisiell åpning av HATCH en onsdag i begynnelsen av februar: 

– Det er så gøy å se så mange mennesker i HATCH! Endelig kan vi invitere kunder, samarbeidspartnere, leietakere og kollegaer til åpning av det vi selv synes er utrolig flotte lokaler, innledet Hatchkoordinator Silje før kreativ leder Petrus fortalte litt om veien fra et tomt lokale i råbetong til et kult og kreativt space

– Idéen om HATCH kom til oss for et par år tilbake, og sprang ut fra et behov om mer plass og et ønske om å skape rom for kreativitet. Tanken om en kreativ hub som skulle romme gode idéer, legge til rette for samarbeid og dele kunnskap og kompetanse, har nå blitt en realitet. Fremover ønsker vi å samarbeide med dyktige foredragsholdere, invitere til frokostmøter og workshops, og samle lokale krefter med mål om å finne frem til nye kreative løsninger som kanskje vil gagner regionen. Mulighetene er mange, og vi gleder oss til å se hva vi sammen kan skape!

Ideen bak HATCH: Det begynte med et ønske om å skape rom for kreative hoder i regionen, og på den offisielle åpningen ble lokalene fyllt opp av flere av dem! 

 

Kreative lokaler for kreative hoder

I tillegg til å rose kollegaer i CATCH – som har bidratt som håndverkere, prosjektledere og altmuligmennesker i utviklingen av HATCH – takket Petrus også den lokale næringsstiftelsen for støtte til realisering av prosjektet, Tronrud Eiendom for godt samarbeid, Av og På elektro for rådgivning og kyndig bistand med å plassere og montere de 36 fantastiske orbsene som visuelt blikkfang i lokalene.

Estetikk: Interiørarkitekt Ine Bangås fortalte om tankene bak utformingen av arealene i HATCH.

 

Til utforming av lokalene har vi fått god hjelp av interiørarkitekt Ine Bangås, som driver arkitektkontoret Intark i Drammen. Hun fortalte om tankene bak designet:

– Det er kreative mennesker som skal bruke og trives i disse lokalene, så det estetiske har vært en veldig viktig faktor. Vi har kombinert det grove, industrielle med varme, organiske materialer, og brukt ulike farger i møterommene for at hver enkelt kan velge omgivelser som passer individuelt modus og type arbeidsoppgaver. Dette prosjektet har vært veldig gøy å jobbe med, og det er sjelden at de første konseptskissene er så like det ferdige resultatet, men her har jeg stort sett fått entusiastiske «Ja, kult!» som respons underveis. På mange måter snakker vi samme språk, og det har vært en kjempefin prosess, avsluttet Ine. 

Her kan du se mer av Ines arbeid. 

 

Tett samarbeid med universitetet og studenter

Da utviklingen av HATCH var godt i gang, uttalte gründerne Heidi Fauske og Thomas Foss følgende til lokalavisen:

– Den store drømmen vår er å skape en kreativ hub, et samlingspunkt for distriktet og regionen. Tanken er å invitere næringsliv, gründere og studentmiljøer for å dele og utveksle kreativ kompetanse. Her kan du lese hele artikkelen hos Ringerikes Blad (artikkelen ligger bak betalingsmur).

Terje Rolfsøn, universitetslektor og programkoordinator hos Universitetet i Sør-Øst Norge, behøvde ikke å bes to ganger før han tok kontakt. Det resulterte i samarbeidet om gjennomføringen av fagemnet praktisk prosjektarbeid for førsteårsstudenter på linjen IT og informasjonssystemer, som du kan lese mer om her. 

– For USN og ikke minst for våre studenter, er det veldig spennende og givende å kunne samarbeide med lokalt næringsliv. Hvem er vel bedre til å gjennomføre en øvelse i praktisk prosjektarbeid enn dere som jobber med mange ulike prosjekter hver eneste dag? Dette er et kjempeflott samarbeid, og vi håper vi kan få til flere gode prosjekter sammen i tiden fremover, uttalte Terje og ønsket tillykke med flotte lokaler.

Samarbeid: Terje Rolfsøn fra USN gratulerte med nye lokaler og roste samarbeidet mellom studenter og næringsliv som har fått plass i HATCH.

 

Hva kan vi skape sammen i HATCH?

I tillegg til å bli en fin feiring av nye lokaler, ble åpningsfesten også en fin arena for å samle mange ulike fagfolk på tvers av fag og virke. Dette er nettopp ett av formålene med HATCH, å samle kreative krefter og se hva vi kan skape sammen.

Muligheter: Mang en idé har blitt unnfanget over dette biljardbordet, som nå har fått hedersplassen i hjertet av de nye lokalene. Biljard er en uhøytidelig og kanskje forløsende måte å samarbeide på, fremfor å sette seg ned på hver sin side av et møtebord.

 

Selv om HATCH kun har vært i bruk siden januar, er det allerede mye liv i lokalene til daglig. I tillegg til studentene som kommer på veiledning annenhver uke, sitter det fire faste leietakere i HATCH. Vi har fortsatt noen ledige plasser, så les mer og ta kontakt om dette kan være noe for deg! Vi har allerede fått testet ut auditoriet vårt til både foredrag, workshops og filmvisning. Her vil det også være mulig å holde kurs. Mulighetene for hva HATCH kan være og bli er mange, og vi inviterer alle til å komme med sine innspill og ideer. Vi i CATCH takker alle som kom og feiret åpningen av HATCH sammen med oss! 

Stolte: Det var en stolt gjeng som inviterte til åpningsfest, her representert ved seniorutvikler Thor sammen med Hatchkoordinatorene Silje og Tiril.

Alle foto: Heidi Fauske, CATCH

Andre artikler