Bli kjent med Kristian!

Nytt år, ny kollega! Bli kjent med vår nye tekniske prosjektleder, Kristian.

13. januar 2022

For CATCH starter 2022 med mange spennende prosjekter og en ny kollega! Kristian skal som teknisk prosjektleder være bindeledd mellom kunder og utviklingsteamet, en perfekt rolle for en som er nysgjerrig, brukerfokusert og som alltid leter etter nye og bedre måter å gjøre tingene på.

Kristian, som opprinnelig er fra Finland, har en spennende bakgrunn fra mediebransjen og et eget øye for å se potensial og forbedringsmuligheter. Etter noen år i både Drammen og Oslo er han veldig motivert for å bli en del av det lokale næringslivet igjen - han begynte nemlig sin karriere i Hønefoss! 

– Jeg var utvekslingsstudent ved USN, daværende HiBU, og hadde allerede da bestemt meg for at jeg ville flytte fra Helsinki når jeg var ferdig med bacheloren i international business, forteller Kristian. I løpet av utvekslingsåret i Hønefoss møtte han sin kone, Kristin, og valget ble derfor lett da han skulle flytte fra Finland: 

– Jeg likte meg godt i Hønefoss og hadde allerede blitt kjent med flere, så det ble lett å etablere seg her. 

En spennende reise i mediebransjen

Etter å ha studert medievitenskap på Universitetet i Oslo ville Kristian inn i mediebransjen, og begynte å jobbe i Ringerike Blad sitt kundesenter. Herfra gikk han videre til salgsavdelingen, og hadde flere år i Hønefoss før veien gikk videre til Amedia i Drammen: 

– Jeg fant raskt ut at salg ikke var for meg, så jeg utforsket hva slags muligheter jeg hadde innen Amedia. Som Ad Operations Manager jobbet jeg med annonsering og digital markedsføring. Da jeg begynte i den nasjonale salgsavdelingen i Oslo, utviklet jeg meg mye i takt med de store endringene i bransjen, forteller Kristian. 

Her fikk Kristian virkelig bruk for sin evne til å se muligheter til forbedring. Etter å ha sittet frustrert over at Excel krasjet hver gang han skulle jobbe i store filer med tunge datamengder, fikk han gjennomslag for å utvikle et eget rapportverktøy for Amedia: 

–  Jeg var tydelig på at dette måtte vi kunne gjøre på en bedre måte og plutselig satt jeg som produkteier for et nytt verktøy! Jeg fikk teste ut å være bindeleddet mellom utviklere og brukere, og det var en veldig lærerik og spennende prosess. Jeg har vært heldig som har fått jobbe sammen med folk som har forstått hva jeg ønsker å oppnå og som har gitt meg tillitt til å realisere prosjekter. Hvor ofte får man mulighet til å påvirke sin egen arbeidsprosess og forbedre sin egen arbeidssituasjon? 

Forhåpentligvis ganske ofte fremover, for det er nettopp dette Kristian skal gjøre i CATCH: hjelpe både oss og våre kunder med å finne de beste løsningene og sørge for gode og effektive prosesser. 

Ser alltid etter hva man kan gjøre bedre for brukerne

Da stillingen som teknisk prosjektleder ble ledig hadde Kristian sittet nesten to år på hjemmekontor, og var klar for en forandring: 

– Jeg hadde vært i samme jobb en god stund og var klar for noe nytt. i CATCH får jeg muligheten til å tenke nytt og bidra til nyskaping i et raskt tempo. Det var riktig tid for nye utfordringer og komme nærmere hjemme, forteller Kristian som bor i Haugsbygd.

Kristian vil fungere som det viktige bindeleddet mellom kunder og utviklere. Derfor er det en stor styrke at han alltid har brukerfokus samtidig som han ser etter muligheter for å gjøre noe bedre eller mer effektivt: 

– Jeg er sjeldent fornøyd med status quo når det kommer til jobb. Privat mener jeg det er viktig å være fornøyd med det man har, men i den bransjen vi er i må vi tenke fremover. Det er viktig å tenke nytt, men samtidig må man ikke miste fokus på hva man gjør og hvorfor. Når det kommer til teknologi og utvikling kan det fort ta av fordi alt er mulig. Men til syvende og sist bør det alltid handle om mennesker, og det tar jeg med meg inn i alle prosjekter: vi må ikke glemme hvem vi utvikler for, det må gi mening for mennesker, smiler han. 

Alle antennene ute 

Etter bare en uke på jobb har Kristian allerede møtt mange av kundene våre og han blir dratt med inn i alle møter og prosjekter: 

– Det er intenst, men veldig spennende! Akkurat nå har jeg alle antennene ute og blir kjent med hvordan hverdagen funker i CATCH og alle de ulike prosjektene vi jobber med. Jeg har allerede opplevd at vi kontinuerlig må sette oss inn i nye bransjer og det passer meg veldig bra! Jeg er veldig nysgjerrig og elsker å lære så en hverdag med konstant ny input er veldig gøy.

– Her er det rom for å endre vei og snu seg rundt raskt, og man har virkelig mulighet til å påvirke hverdagen og prosjekter. 

Kristian gleder seg til å være en del av det lokale næringslivet igjen: 

– Da jeg var i Ringerikes Blad opplevde jeg det lokale næringslivet som en stor familie. Det er mer personlig å være en del av næringslivet her, og jeg ser fram til å bidra til å løfte CATCH og våre kunder til nye høyder. 

Vi i CATCH er kjempeglade for å ha Kristian med på laget og gleder oss til alt vi skal få til sammen! Har du et prosjekt du tror Kristian kan løfte til nye høyder? Send han en e-post da vel!

Andre artikler