Det skal være gøy å gå på jobb!

13. juli 2021

CATCH ble etablert i 2005 med ett klart mål: Vi ville skape en arbeidsplass der det skulle være gøy å jobbe. Med denne målsettingen i bakhodet har vi formet kulturen vår og måten vi jobber på. Og vi har navigert skuta etter den samme kursen i 16 år allerede. Her kan du lese litt om hvorfor vi synes det er viktig å ha det gøy på jobb.

Da Heidi og jeg startet CATCH i 2005 hadde vi ett klart mål: Det skulle være gøy å gå på jobb. I det la vi at vi skulle skape en arbeidsplass der vi fikk jobbe med prosjekter vi trivdes med, og som vi kunne løse på vår egen måte. Det handlet blant annet om å skape rammer som ga mulighet for å utfolde oss kreativt i prosjektene, kunne produsere noe vi var stolte av og deretter gå fornøyde hjem fra jobb. For oss var det allerede fra starten av viktig at vi skulle glede oss like mye til å komme på jobb som til å gå hjem for dagen. Det skulle helt enkelt være gøy å gå på jobb!

En god arbeidshverdag er avgjørende for god helse

16 år senere er dette fortsatt det viktigste grunnprinsippet i CATCH. Vi er overbevist om at når vi har det gøy på jobb, presterer vi også bedre. Forskning viser til stadig økende nivå av stresshormoner i samfunnet, og at dette utgjør et voksende samfunnsproblem som potensielt vil gjøre stor skade når det gjelder mental helse og livsstilssykdommer (Psychology Today: Cortisol: Why the ‘stress hormone’ is public enemy no. 1). Forskning viser heldigvis også at latter, humor og sosial tilknytning i hverdagen bidrar til å senke nivået av disse stresshormonene i hjernen.

Faglig diskusjon over biljardbordet

Form din egen rolle – få det morsommere på jobb!

Hva som gjør at folk trives er selvsagt individuelt, og derfor er det viktig for oss som ledere å la hver enkelt medarbeider være med på å forme rollen sin slik at den blir mest mulig givende – både faglig, personlig og sosialt.

Dette spiller også inn i prosessen når vi ser etter nye kollegaer. I et jobbintervju er det ikke nødvendigvis kvalifikasjonene eller erfaringen som er viktigst, men om du passer inn i gjengen og om du brenner for faget. For passer du inn og trives sosialt, tror vi at du kommer til å lære fort og prestere godt. I tillegg er du med på å bygge fellesskapet enda sterke med akkurat din personlighet og faglige bagasje.

Mark Twain uttalte: "Finn en jobb du liker, og du vil aldri trenge å jobbe en dag til i ditt liv!»

Lek som en del av arbeidshverdagen 

«Finn en jobb du liker, og du vil aldri trenge å jobbe en dag til i ditt liv!» Disse ordene tilhørte Mark Twain. I det virkelige liv er det nok ikke alltid helt sånn. Selv verdens beste jobb kan ha mindre inspirerende og komplekse oppgaver, som noen ganger kanskje strekker seg over en lengre periode. Da kan det være fruktbart å se nærmere på hvordan vi kan tilføre mer moro og glede til prosjektet.

At alle vi som jobber i CATCH kan være oss selv og har respekt for hverandre, anser vi også som veldig viktig. Hos oss er takhøyden stor – både i det dagligdagse arbeidsmiljøet og også i møte med kundene. Humor og latter kan være forløsende for de virkelig gode idéene. Samtidig er vi også avhengige av å kunne jobbe dedikert og effektivt.

Intern workshop

Derfor er det viktig å finne en god balanse mellom den fokuserte, produktive sonen og den forløsende energien.

Ved å ta et slag biljard, spille et brett på arkademaskinen eller knives internt i vår fredagsquiz, får vi gode pustepauser i en travel arbeidshverdag. I en kreativ bransje som vår, er det ikke sjelden at man blir sittende fast med en nøtt man ikke umiddelbart klarer å løse. Det å kunne forlate arbeidet og gjøre noe helt annet for så gå tilbake til arbeidet, bør man alltid ta seg tid til. Slike positive impulser har etter vår mening stor verdi for arbeidet vi gjør og for arbeidsmiljøet vårt.

Andre artikler