Hils på HATCH: Tom Erik

Tom Erik er "daglig gjeter" i konsulentselskapet Ensō og trives svært godt med energien han får av å tilbringe en kontordag i uken i HATCH.

19. april 2023

HATCH - vår kreative hub

Med bakgrunn fra forsvaret, politiet og IT-bransjen, og lang fartstid som leder - eller daglig gjeter som han selv foretrekker å kalles - er Tom Erik en spennende fyr å ta en kaffeprat med. Vi er så heldige at vi får slå av en prat med han jevnlig i HATCH!

Som operativ leder i konsulentselskapet Ensō har Tom Erik varierte arbeidsdager. Konsulentene i Ensō er gjerne ute hos kunder. Derfor skjer arbeidsdagen til Tom Erik der han er, enten det er i egne kontorlokaler i Oslo eller ute på møter med konsulentene eller potensielle kunder. Selv er han bosatt på Jevnaker, og under pandemien fikk han sin dose med hjemmekontor. Da HATCH åpnet dørene var Tom Erik veldig klar for å prøve noe nytt:

– Det har virkelig vært gøy å bytte ut hjemmekontor alene med bortekontor nært hjemmet. Det at jeg samtidig får treffe andre fagpersoner er et stort pluss, forteller han. 

INSPIRERENDE: Tom Erik setter pris på å ha flere å kaste ball med, her kastes det ball (eller klemetin) med Thor, seniorutvikler i CATCH. 

Tom Erik er nysgjerrig på mennesker og andre bransjer, og han synes det er en stor fordel med HATCH at han møter ulike mennesker som jobber med noe annet enn han selv. Et eksempel på dette er Mahtilde som driver digitalbyrået Luddikom. Som relasjonsleder er Tom Erik først og fremst interessert i mennesker, og forteller at han får mye energi av å legge arbeidsdagen til HATCH:

– Det gir meg energi å sitte med sprudlende kreative mennesker. Dette er perfekte rammer for erfaringsutveksling, og det er supert at en 'gammel kar' får inspirasjon og lærer masse nytt, ler han.

 

En daglig gjeter

Som sertifisert relasjonsleder er Tom Erik over gjennomsnittet opptatt av møter mellom mennesker, og hva vi kan gjøre for å skape gode møter. Sammen med CEO i Ensō Håvard Fosse, er han leder for 27 konsulenter. Tom Erik, som er er COO eller operativ leder, kaller seg for daglig gjeter - en tittel som vekker både spørsmål og provokasjon:

–  Det er jo også en del av poenget at folk skal stoppe opp og undre seg litt. Min lederstil er basert på en blanding av relasjonsledelse, tillitsbasert ledelse og tjenende ledelse. Jeg tenker på det som at en relasjonell eller tjenende leder på mange måter kan sammenlignes med en tradisjonell gjeter, forteller han og utdyper:

– Når flokken har en god gjeter vil den ha en trygg og behagelig hverdag, hvor den trives og har det godt. Når flokken trives, kan de gjøre sitt beste og sammen vokse seg større. Som daglig gjeter skal jeg sørge for at mine ansatte har en mest mulig problemfri hverdag slik at de kan gjøre sitt beste. Jeg skal være tilstede og tilgjengelig for mine ansatte, slik at jeg kan hjelpe dem å fjerne hindringer og gjøre hverdagen best mulig slik at de kan gjøre det de er gode på. 

På Tom Eriks blogg kan du lese mer om dette og hans tilnærming til ledelse. 

Fokus på mennesker

Å legge til rette for en best mulig hverdag for sine ansatte er noe Tom Erik brenner for. Han har fokus på mennesker i alle møter, noe han også tar med seg inn i hverdagen i HATCH. På Enso sine nettsider kan du lese mer om deres filosofi om at folk kommer først. Tom Erik forteller at han har den holdning til livet at man må gjøre mest ut av det som skjer her og nå, og at han alltid kan lære noe. Særlig i møte med andre mennesker er han opptatt av å lære og skape relasjoner.

I HATCH har Tom Erik alltid tid til å slå av en prat, drodle rundt en utfordring eller komme med nyttig input. Dette er verdifullt både for de han møter der, men ikke minst for han selv:

– Her er det mange spennende mennesker som kan mye forskjellig. Jeg håper på mange fremtidige synergier på kryss og tvers, og at jeg kan bistå med min erfaring til studenter, oppstartsmiljøer og komplementerende selskaper. 

LE-DEL-SE: – Skap rom for å le sammen, del erfaringer og se dine ansatte, fortalte Tom Erik under en spennende session i HATCH sitt auditorium. 

Vi som sitter tett på Tom Erik har allerede kunnet dra nytte av hans lange erfaring. En ettermiddag i mars ble alle i HATCH og CATCH invitert til auditoriet for en åpen session vi rett og slett kalte Tom Erik forteller. Her delte Tom Erik mye av sin kunnskap, når han blant annet fortalte om sin ledelsesfilosofi og hvordan man driver et selskap hvor hovedfokus er på mennesker og relasjoner fremfor fortjeneste. Med rom for diskusjon og spørsmål ble det en spennende session for alle. 

Vi er kjempeglade for å ha Tom Erik som en del av HATCH! Kunne du tenke deg å dele kontorlokaler med Tom Erik? Ta en titt på HATCH-siden vår for mer informasjon eller send oss en mail på hatch@catchmedia.no så kan vi ta en kaffe og vise deg rundt!

Alle foto: Heidi Fauske, CATCH

Andre artikler