Hvorfor anbefaler vi MODX som publiseringsløsning

13. juli 2021

Design Utvikling

Vi får stadig spørsmål om hvorfor vi anbefaler MODX foran andre publiseringsløsninger som eksempelvis WordPress. Og det er ikke så rart. WordPress er verdens mest brukte publiseringsløsning. Mange tenker dermed at det er implisitt at WordPress også er den beste og enkleste løsningen å bruke.

Omtrent halvparten av alle nettsteder som lanseres i dag er bygget i WordPress. Dette er i stor grad et resultat av at det er enkelt og kjapt å sette opp et nettsted basert på ferdigmaler. Hvem som helst kan gjøre dette, uten noen spesielle krav til designforståelse eller kompetanse innen utvikling. Så hvis du ønsker å sette opp et nettsted selv er dette det naturlige valget. 

For oss som er strateger, designere og utviklere er imidlertid WordPress frustrerende. Slik vi jobber er vi opptatt av å lage tydelige mål og legge strategier sammen med våre kunder for at de skal lykkes på nett. En ferdigmal i WordPress vil oftest ikke være optimal for å tilfredsstille behovene og målene som settes. I stedet for å bygge et nettsted tilpasset kundens behov, tilpasses behovene til å passe inn i en eksisterende løsning.  

Det er her MODX skiller seg stort fra WordPress og de fleste andre publiseringsløsninger. Mens WordPress fundamentalt er bygget som et bloggverktøy er MODX bygget for å lage hva som helst. Ja, man kan absolutt få til å bygge så og si hva som helst i WordPress også, det ser vi mange eksempler på, men fordi løsningen ikke er optimalisert for det, krever dette direkte hacking av systemet for å få resultatet man ønsker. Dette medfører ofte potensielle sikkerhetshull, ikke-optimale løsninger og omfattende utvikling for å gjennomføre noe utenfor boksen. MODX prøver ikke å stoppe oss fra å tenke kreativt og å komme opp med nye løsninger – den inviterer oss til det! MODX legger også opp til at vi lager designet til nettstedet akkurat slik det passer deg og din målgruppe best. Siden vi har kompetansen er ikke dette en hindring – det gir oss bare muligheter og frie tøyler til å skape de beste løsningene. 

Dette ville selvsagt vært av liten betydning for deg som kunde om brukeropplevelsen i MODX var komplisert. Men for deg som skal publisere innhold og administrere nettstedet  kreves det ingen teknisk kunnskap. Her har MODX mange likhetstrekk med WordPress, men gjør ting etter vår mening enda enklere for deg som bruker. Dessuten inneholder MODX funksjonalitet for at vi kan skreddersy brukeropplevelsen i publiseringsløsningen tilpasset ditt brukermønster slik at det blir så enkelt som mulig for deg å administrere ditt eget nettsted.  

I tillegg til fleksibilitet og skreddersøm er også sikkerhet og stabilitet gode grunner til å velge MODX. MODX er også helt åpent med hensyn til skalerbarhet, videreutvikling og tilkobling til andre systemer. Gjennom våre 15 år med MODX har vi aldri truffet på en utfordring MODX har hindret oss i å løse. Vi leverer i dag alt fra enkle One-pagere til store websystemer knyttet opp mot Apps gjennom denne løsningen.

Fortsatt usikker? Vi demonstrerer gjerne for deg! Ta kontakt!

Video: Se hvorfor Rocket City Digital gikk All-in med MODX

 

Andre artikler