Hvorfor vises ikke riktig bilde og tekst når jeg deler i sosiale medier?

03. februar 2023

Digital markedsføring Innhold Utvikling

Har du noen gang opplevd at du har laget en flott artikkel eller landingsside, med et bilde som tar oppmerksomheten, en god tittel som engasjerer og en ingress som får leseren til å ønske å lese mer? For så å dele i sosiale medier og se at bildet eller teksten er noe helt annet enn det du publiserte?

Da er det sannsynligvis en av to ting som har skjedd. Det ene kan være at du har lagt inn tekst eller bilder på feil sted i publiseringsløsningen. Men som oftest handler det om at sosiale medier mellomlagrer informasjon.

Når du, eller noen andre deler en side i et sosialt medie vil informasjon om siden mellomlagres av den sosiale tjenesten første gangen siden blir delt. Denne informasjonen lagres normalt i 30 dager, og det er denne informasjonen som benyttes når siden deles på nytt. Det vil si at om du lager en artikkel og deler den i for eksempel Facebook vil tittel, ingress og bilde hentes av Facebook. Så ser du at posten ikke ble så engasjerende som du ønsket, eller du hadde en skrivefeil. Da går du kanskje inn og endrer tittelen og bildet i artikkelen, og forsøker å poste på nytt. Men hva skjer? Jo, ingenting, fordi Facebook henter informasjonen sin fra mellomlageret, ikke fra siden du har oppdatert.

I disse tilfellene finnes det heldigvis en løsning til å be det sosiale mediet om å oppdatere sitt mellomlager. Nedenfor finner du lenker til verktøy for å oppdatere mellomlageret i tre av de største sosiale mediene:

Trenger du hjelp eller har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt.

Andre artikler