Møt vår nye UX-designer Stine

Stine har lang erfaring med tjeneste- og interaksjonsdesign fra både byrå og offentlig sektor. Med seg til CATCH tar hun sin unike evne til å tenke tjenester i den store sammenhengen, samtidig som hun har stålkontroll på detaljene.

31. januar 2023

Vi starter 2023 på best mulig måte; nemlig med å ønske vår nye kollega Stine velkommen til CATCH! Hun kommer til oss med bred erfaring og et spennende blikk på tjenestedesign, som vi og våre kunder vil få stor glede av framover.

Stine kommer til oss fra Oslo kommune hvor hun har jobbet som tjenestedesigner innen helsesektoren. Her har hun fått bruk for evnen til å tenke helhetlig og utover den enkelte tjeneste: 

– Jeg jobbet primært med velferdsteknologi som ble plassert ute hos sluttbrukere, og eksempelvis gjorde det mulig for syke innbyggere å bli boende i hjemmet sitt. 

Et eksempel på dette er en automatisk medisindispenser; en tilsynelatende enkel tjeneste, som krever at mange involverte fra ulike instanser samarbeider for et felles resultat: 

– Det er det som er så spennende med tjenestedesign! Det innvolverer mange ulike prosesser, og man må ofte tenke langt utenfor den enkelte tjenesten for at resultatet blir bra for sluttbrukeren. 

Tjenestedesign handler om kognitive prosesser

Å tenke stort og samtidig brukerfokusert er noe Stine liker godt med jobben som UX-designer. Hun har tidligere jobbet i byrå, både på Gjøvik hvor hun tok sin utdannelse innen mediedesign på NTNU, og i Oslo. Stine har også jobbet med tjenestedesign i NAV, hvor hun i flere tilfeller fikk møte sluttbrukerne av tjenestene de utviklet.  

– Da merket jeg at jeg var veldig nysgjerrig på mennesker og ville lære mer om hvordan vi fungerer i samspill med hverandre.

Hun begynte derfor på en bachelor i psykologi, først ved siden av jobb og siste halvdel ble fullført som heltidsstudent:

– Det gjorde godt med et avbrekk hvor jeg kunne fokusere fullstendig på studiet og på hva jeg ville videre. I tillegg fikk jeg reist en del, blant annet reiste jeg åtte uker alene til Australia. Jeg har en utforskertrang som nok også kommer til uttrykk i måten jeg jobber på, ler hun.

Nysgjerrigheten og ønsket om å få nye erfaringer kommer godt med når hun jobber for å skape gode, brukertilpassede løsninger:

- Tjenestedesign handler mye om de kognitive prosessene til mennesker. En nettside for eksempel, er ikke kun kommunikasjon og design, den er knyttet til en større helhet. Jeg liker å tenke ut hvordan et nettsted skal tas i bruk i praksis. 

Klar for å lande

Stine, som opprinnelig kommer fra Jevnaker, bor med mann og datter på Roa. Der har de tatt over småbruket hvor samboeren har vokst opp. De har begge familie i nærheten og det var flere ting som falt på plass da jobben hos CATCH dukket opp:

– Jeg følte meg klar for å lande i bosted og jobb, og føler på mange måter at jeg har kommet hjem, forteller Stine som gleder seg til å ta fatt på den nye arbeidshverdagen i CATCH: 

– Jeg trives godt med å jobbe i et byrå hvor vi ikke er så mange, og jeg får mulighet til å jobbe forskjellige kunder og prosjekter.

På fritiden trives Stine godt ute i naturen, og tilbringer mye tid sammen med venner og familie. På småbruket er plass nok til høner og drømmen om en grønnsakshage: 

– Jeg er veldig glad i å være ute, og har lyst til å lære mer om hagearbeid og kanskje dyrke fram en grønnsakshage! 

 

Vi er veldige glade for at Stine har landet hos oss, og spent på hva vi skal dyrke fram sammen! Har du et prosjekt som trenger Stines detaljfokus og overblikk? Send henne en e-post!

Andre artikler